Optimeal

Super premium maistas katėms ir šunims

OptiMeal (1)
Club 4 Paws

Aukščiausios kokybės maistas katėms ir šunims

C4P-2
My love/Gav

Standartinis ėdalas šunims

logo_MyLove_DOG1
My Love/ Miau!

Standartinis maistas katėms

my love
Master

Pilnavertis augintinių maistas suaugusioms katėms ir šunims

master
skelbti

„KORMOTECH“ TIKSLAS - DIDINTI ATSINAUJINANČIŲ ENERGIJOS IŠTEKLIŲ DALIES GAMYBĄ GALUTINIAME ENERGIJOS SUVARTOJIME

Siekdami optimizuoti gamybos sąnaudas ir didinti investicijas į produkcijos apimtis bei mažinti neigiamą gamybos procesų įtaką aplinkai ir remdamiesi energijos vartojimo audito ataskaitos išvadomis, UAB „Kormotech“ inicijuoja projektą, kurio metu numatoma įrengti atsinaujinančius energijos išteklius (AEI) naudojančius energijos gamybos pajėgumus. 

Įvertinus įmonės elektros energijos sąnaudas bei saulės elektrinės galimas montavimo vietas, planuojama įrengti saulės elektrinę susidedančią iš 4 dalių – ant įmonės gamybinio pastato, stoginės virš automobilių stovėjimo aikštelės ir žemės sklypo. Planuojama, kad įrengta jėgainė sugeneruos apie 32% visų elektros energijos sąnaudų. Įvertinus saulės elektrinės atsipirkimo laikotarpį, galima teigti, kad įmonei yra naudinga investuoti į atsinaujinančių energijos išteklių įrenginius, kadangi po sąlyginai trumpo laikotarpio UAB „Kormotech“ gamybos kaštai mažės, sutaupytos lėšos galės būti investuojamos į produkcijos kokybę ir apimties didinimą bei kitų aplinkosauginių iniciatyvų įgyvendinimą.  

Įgyvendinus projektą prognozuojama ne tik finansinė nauda įmonei, bet ir socialinės-ekonominės naudos sukūrimas, ypač Kėdainių rajono ir aplinkinių teritorijų gyventojams: augant įmonės konkurencingumui ir didėjant gamybos apimtims būtų kuriama daugiau naujų darbo vietų, mokami didesni darbo užmokesčiai bei užtikrinamos geresnės darbo sąlygos. Be to, projektas paskatins AEI didesnį naudojimą pramonės sektoriuje ir prisidės prie AEI dalies didinimo galutiniame energijos suvartojime. Taip bus švelninamas neigiamas ūkinės veiklos poveikis klimato kaitai, sprendžiama oro taršos, efektyvaus išteklių naudojimo problema ir mažinama priklausomybė nuo energijos importo. 

Finansuojama pagal 2022–2030 metų plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerijos ekonomikos transformacijos ir konkurencingumo plėtros programos pažangos priemonės „Skatinti įmones pereiti link neutralios klimatui ekonomikos“ veiklą „Skatinti atsinaujinančių energijos išteklių diegimą pramonės įmonėse“. 

Bendra projekto vertė – 339.033,58 Eur. 

Iš Europos regioninės plėtros fondo projektui skirtas finansavimas – 200.000,00 Eur. 

Pareiškėjo ir partnerių nuosavos lėšos – 139.033,58 Eur. 

Projektas įgyvendinamas nuo 2023 m. liepos 27 d. iki 2025 m. liepos 31 d.