Optimeal

Super premium maistas katėms ir šunims

OptiMeal (1)
Club 4 Paws

Aukščiausios kokybės maistas katėms ir šunims

C4P-2
My love/Gav

Standartinis ėdalas šunims

logo_MyLove_DOG1
My Love/ Miau!

Standartinis maistas katėms

my love
Master

Pilnavertis augintinių maistas suaugusioms katėms ir šunims

master
skelbti

„Kormotech“ per dvejus metus investavo beveik 14 milijonų eurų, siekdami padidinti gamybos pajėgumus.

Pasaulinė naminių gyvūnų ėdalo rinka auga, todėl jau dabar turime plėsti gamybos pajėgumus.

Rinkos augimą galima akivaizdžiai pamatyti, kuomet susiduriame su sunkumais ieškant partnerių Kormotech produkcijos gamybai. Esame įsitikinę, kad šiuo metu svarbiausia investuoti į savo prekės ženklų žinomumo didinimą ir gamybos plėtrą.

Net ir karo akivaizdoje „Kormotech“ sugebėjo išlaikyti lyderio poziciją Ukrainos rinkoje ir pagamina daugiau nei ketvirtadalį Ukrainoje parduodamo naminių gyvūnų ėdalo. 2022 m. gyvūnų ėdalo rinka nežymiai sumažėjo, tačiau „Kormotech“ ir toliau augo. Įmonės apyvarta išaugo 12% nuo 110 mln. USD iki 124 mln. USD per metus. „Kormotech“ labai vertina ilgalaikius tikslus ir pastovumą, todėl įmonė investuoja gautas pajamas plėtrai ir augimui Ukrainoje ir ES.

Per 2022-2023 m. įmonė skirs beveik 14 mln. eurų gamybos pajėgumams plėsti. Dalis projektų jau pradėti įgyvendinti, o kitus planuojama pradėti iki 2023 m. pabaigos. Planuojama, kad šlapio ėdalo gamyba „Kormotech“ gamykloje Kėdainiuose, Lietuvoje, padidės 25 proc., o Ukrainoje – iki 65 proc. Įmonė Lietuvos gamykloje įdiegė naują technologiją, skirtą gaminti šlapią premium ir super-premium kategorijos ėdalą augintiniams. Investicijos į Lietuvos gamyklą 2022-2023 metais sieks 5,4 mln. eurų.

Šiuo metu Ukrainoje plečiami šlapio ėdalo gamyklos pajėgumai, modernizuojama 50% esamos įrangos, automatizuojami rankomis atliekami procesai. 2023 m. įmonė planuoja atnaujinti sauso ėdalo gamyklą. Bendros investicijos į abu Ukrainos projektus iki 2023 m. pabaigos sieks maždaug 8,5 mln. eurų.

Ukrainos „Kormotech“ gamyklose siekiama optimizuoti gamybos ir verslo procesų efektyvumą. 2022 metais pradėjome įgyvendinti programą „Zero waste“, siekdami sumažinti visus negrįžtamus įmonės nuostolius iki „nulio“ arba priskirti juos antriniam perdirbimui. Atliktas išplėstinis gamybos energijos naudojimo auditas, daugiausia dėmesio skiriant šilumos atkūrimo, šilumos izoliacijos, energijos suvartojimo stebėjimo sistemoms. „Kormotech“ įdiegė SAP ERP debesijos sistemą, kuri padės koncentruotis į inovacijas, sumažinti gamybos sąnaudas ir pagerinti procesų efektyvumą.

2022 m. įmonė pradėjo visoje šalyje vykdomą iniciatyvą „Save Pets of Ukraine“, siekdama gelbėti nuo karo nukentėjusius gyvūnus. „Kormotech“ paaukojo 200 tonų šunų ir kačių maisto. Iniciatyvos metu buvo sukurtas pasaulinis pagalbos tinklas, vienijantis įvairių pasaulio šalių labdaros organizacijas ir įmones. Iniciatyva sulaukė daugiau nei 30 000 pagalbos prašymų, buvo surinkta ir pristatyta 1 000 tonų maisto, pamaitinta daugiau nei 250 000 šunų ir kačių, taip pat suteikta pagalba prieglaudoms dovanojant generatorius, šildytuvus ir vakcinas. „Save Pets of Ukraine“ dabar daugiausia dėmesio skiria visapusės paramos prieglaudoms rinkimui ir teikimui.

Nepaisant pirmųjų karo metų „Kormotech“ pateko į TOP-50 šalies darbdavių sąrašą pagal „Forbes Ukraine“. Nuo 2022 metų iki 2023 metų pirmojo ketvirčio bendrovė Ukrainoje ir užsienyje sukūrė 99 naujas darbo vietas, prie komandos prisijungė 327 nauji darbuotojai. „Kormotech“ ir toliau investuoja į savo darbuotojų gerovę, įmonių mokymo programas, sportą, sveikatos draudimą, psichologinę pagalbą ir sveikatingumą.

2023 m. „Kormotech“ tikslas yra pasiekti 150 milijonų dolerių apyvartą ir padidinti rinkos augimo ir eksporto santykį nuo 24%/76% iki 30%/70%.